Premiu = Recompensă materială sau distincție acordată cuiva pentru meritele deosebite obținute într-un domeniu de activitate, la un concurs etc.

Integritate = 1. Însușirea de a fi integru; cinste, probitate; incoruptibilitate. 2. Însușirea de a fi sau de a rămâne intact, întreg.

PREMII DE INTEGRITATE

În vederea încurajării şi promovării integrităţii, o strategie bună este acordarea unor premii pentru integritate. Aceste premii sunt menite oamenilor şi organizaţiilor ce dau dovadă de integritate, transparenţă şi respect pentru etică în activitatea lor, atât profesională cât şi personală.

Unul din cele mai importante premii de acest gen este cel oferit de Transparency International. El a fost înfiinţat în anul 2000, aflându-se acum la a treisprezecea ediţie, şi se acordă indivizilor care se fac remarcaţi prin activitatea lor excepţională în lupta împotriva corupţiei, demonstrând prin comportamentul lor că corupţia poate fi învinsă. Printre câştigătorii trecuţi ai premiului se numără cardinalul Christan Tumi din Camerun, care s-a remarcat prin lupta sa neobosită pentru integritate în conducerea ţării sale natale în ultimele trei decenii, şi jurnalistul rus Roman Shleynov, care şi-a dedicat viaţa expunerii legăturilor şi relaţiilor corupte dintre mediul de afaceri şi politică.

Un alt premiu pentru integritate este Eclipse Integrity Awards, organizat de Better Business Bureau din Statele Unite ale Americii şi oferit întreprinderilor private şi organizaţiilor non-profit care dau dovadă de integritate în practicile de management, relaţiile de afaceri şi eforturile de a se promova, şi care se bucură de o reputaţie nepătată. Acest premiu este nou, el fiind acordat pentru prima dată în 2012.

Alte premii similare sunt Torch Award for Ethics, organizat de Better Business Bureau, Women of Integrity Award, un premiu special dedicat femeilor, organizat de către organizaţia Pittsburgh Professional Women din SUA, şi Inspire Integrity Award, organizat de către Integrity Business Institute.

Descarca