Summitul de Integritate pentru Prosperitate

Arad - 15 martie 2016

Marți, 15 martie 2016, a avut loc prima conferință din seria Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizată la Arad. Evenimentul a reunit peroane de succes din sectorul bancar, economic, antreprenorial și academic, din România și din alte țări ale lumii, care au discutat cele mai bune soluții pentru dezvoltarea unei afaceri integre, oneste și profitabile.

Ediția Arad 2016 a fost dedicată prevenirii riscurilor de corupție în interiorul companiilor și promovării integrității în relațiile comerciale. Un element esențial în acest sens este crearea și operaționalizarea sistemelor de gestionare a avertizărilor de integritate (sesizările referitoare la neregulile constatate la locul de muncă) în cadrul companiilor.

În cadrul conferinței, Transparency International România a expus modul în care mecanismele de gestionare a avertizărilor de integritate contribuie la construirea unei culturi organizaţionale pro-active bazate pe etică şi conformitate, în care angajaţi şi angajatori lucrează în beneficiul comun şi contribuie la identificarea riscurilor care le pot afecta afacerea şi formularea soluţiilor pentru compania lor.

Lipsa de etică, lipsa de conformitate sau chiar corupția afectează stabilitatea și profitabilitatea afacerilor și comunitățile în care firmele își desfășoară activitatea. Pentru a evita costurile corupției companiile au nevoie de programe de etică și conformitate care închid lacunele, scad costurile și asigură stabilitate pe termen mediu și lung. Alături de celelalte instrumente pentru reducerea riscurilor de neconformitate şi corupție, programele pentru gestionarea avertizărilor de integritate au rolul de a semnala neregulile din cadrul companiei, înainte ca acestea să capete amploare. Astfel, sunt prevenite loviturile de imagine și scandalurile care afectează credibilitatea companiei în fața partenerilor, investitorilor și clienților.

Tot cu ocazia Summitului de Integritate pentru Prosperitate, Transparency International România a anunțat organizarea a trei ateliere de lucru, cu participare gratuită, despre beneficiile avertizărilor de integritate și soluții practice pentru crearea și operaționalizarea sistemelor pentru gestionarea avertizărilor.

Marian Popa
Director Deutsche Bank Global Technology Center Romania

Victor Alistar
Director Executiv Transparency International România

Michael Bulzan
Proprietar Grup West Arad și Director Regional Duke University

Sam Echevarria-Cruz
Profesor Asociat Austin Community College, Antreprenor

Dan Botica
Conferențiar Universitar Doctor Universitatea Emanuel din Oradea

Sebastian Văduva
Decan Griffiths School of Management

Dacian Palladi
Consultant afaceri

Urs Hauenstein
Președinte și Profesor vizitator în Managementul Afacerilor la International Council

Jason Fisher
Co-fondator Cornerstone Technologies și Highland Harvesters