În cadrul proiectului „Spre o administrație publică performantă”, Cod SIPOCA: 477/SMIS2014+: 119841, s-au desfășurat în data de 30-31 ianuarie 2019, la Consiliul Județean Sibiu, patru ateliere de tip colaborativ cu 60 de funcționari din cadrul CJ Sibiu.

Din partea Taransparency International România, partener în proiect, au participat Gabriel Lupu (consultant managementul calității), Alexandru Zodieru (consultant politici pentru administrație) și Marius Mihai (consultant tehnologie digitală).

Temele abordate în cadrul atelierelor au fost beneficiile implementării CAF în instituțiile publice și bunele practici documentate privind implementarea CAF în instituţii publice similare din alte state membre ale Uniunii Europene. Partea practică a întâlnirilor a constat în completarea unui chestionar de autoevaluare privind activitatea instituțională; prezentarea unui model ipotetic de sistem de lucru colaborativ, aplicabil în cadrul CJ Sibiu și dezbaterea indicatorilor CAF potriviți pentru a fi implementați în CJ Sibiu.

De asemenea, Sistemul de Management al Calității implementat la nivelul CJ Sibiu a fost prezentat de Bogdan Văcaru, responsabil implementare SMC la nivelul Consiliului Județean Sibiu.

Fiecare atelier a fost încheiat printr-o sesiune de întrebări și discuții, în urma cărora au fost concluzionate ideile constructive pe care se va baza întreg procesul de implementare a instrumentelor CAF și ISO 9001 în instituția gazdă.


Sibiu
SIPOCA477


Data publicare: 01/02/2019