Oportunitate cariera - Posturi noi in echipa TIRO

În cadrul echipei Transparency International Romania sunt disponibile două posturi de cercetător. Mai multe detalii despre procedura de recrutare găsiţi mai jos.

Persoanele interesate pot aplica până la data de 22 ianuarie 2019.
Mult succes!

 

Romanian

Primul raport independent de monitorizare in cadrul Pactelor de Integritate

Transparency International România și Institutul pentru Politici Publice publică astăzi primul raport independent de monitorizare elaborat în baza Pactului de Integritate semnat cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Raportul prezintă rezultatele activităţii de monitorizare derulate pe parcursul a peste doi ani, pentru proiectul de cadastru implementat de ANCPI în zonele rurale din România: “Creșterea gradului de acoperire geografică și de înregistrare a proprietăților din zonele rurale în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară”.  În această perioadă au fost urmărite activitățile de planificare a proiectului și dezvoltarea documentației pentru achiziții publice de servicii de înregistrare cadastrală sistematică la nivelul a 194 de comune din 36 de județe. Totodată, TI-Romania şi IPP au formulat opinii privind conformitatea procedurii de achiziție publică cu legislația aplicabilă, normele etice și standardele de integritate și de recomandări și propuneri de îmbunătățire.

Romanian

15 ani de la semnarea Conventiei Natiunilor Unite impotriva coruptiei


09 decembrie 2018

Bucureşti

Comunicat de presă

Ziua Internaţională anticorupţie este un bun prilej pentru a ne reaminti că România a semnat şi a ratificat prin lege Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, angajându-se astfel să promoveze integritatea, responsabilitatea şi buna gestiune a afacerilor publice şi a bunurilor publice.

Romanian


Summitul de integritate pentru prosperitate - Petrosani, 15 noiembrie 2018


Transparency Internațional România, Rotary Club Petroșani Valea Jiului, Colegiul Pacienților, Deutsche Bank Global Technology și Universitatea din Petroșani organizează Summitul de Integritate pentru Prosperitate la Petroșani, joi, 15 noiembrie 2018, începând cu ora 16:00 în Amfiteatrul A4  – Corpul vechi – Universitatea din Petroșani.

Romanian
Funcţionari publici din Germania – în vizită la TI-Romania


Un grup de funcţionari publici din cadrul Guvernului Regional Schleswig-Holstein a participat miercuri, 29 august 2018 la un seminar organizat la sediul Transparency International Romania, având ca teme de discuţie etica, integritatea şi transparenţa în cadrul instituţiilor publice şi modalităţi de colaborare cu organizaţiile neguvernamentale.

Romanian


Summitul Integritate pentru prosperitate, 9 mai 2018, Deva


 

Peste 150 de persoane au participat miercuri, 9 mai, la Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Deva. O surpriză plăcută în cadrul evenimentului a fost faptul că tinerii au fost cei mai interesaţi de tematicile abordate, au adresat întrebări şi s-au implicat în dezbateri.

Romanian


Am deschis programul de voluntariat editia 2018

 

Din 5 martie, 17 studenţi de la Facultatea de Administraţie publică, SNSPA, au început stagiul de practică  la TI-România. Tinerii au ocazia să îşi dezvolte abilitățile profesionale și să câștige experiență într-o organizație activă cu recunoaștere internațională.

Sarcina de astăzi: Stakeholder mapping for Integrity Pacts. Studenţii trebuie să identifice cei mai importanţi actori din plan local şi naţional din domenii precum educaţie, cultură, administraţie publică.

Romanian

Pozitia Transparency International Romania privind situatia de la Directia Nationala Anticoruptie


Solicitarea ministrului justiției privind revocarea Procurorului șef al DNA reprezintă doar declanșarea procedurii conform competențelor legale, însă în această privință trebuie să se exprime cu aviz consultativ Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii precum și Președintele României, care a anunțat că raportul va fi analizat în cadrul departamentelor Administrației prezidențiale.

Romanian

Pages