acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
 media  servicii  proiecte  politici si studii  publicatii  centru  training                                    Romana English
acasa > politici si studii > Studii > Integritatea in mediul de afaceri
Studii  Integritatea in mediul de afaceri     Tipareşte aceasta pagina
Raportul privind transparenta în raportarea corporativa

Transparency International lansează un nou raport, Transparency in Corporate Reporting (TRAC), care analizează 124 de companii din lista Forbes a celor mai mari firme din lume cotate la bursă. Acestea sunt clasate în funcție de raportarea măsurilor pe care le iau pentru prevenirea corupției, a informațiilor privind filiale și participații, și a informațiilor financiare cheie despre operațiunile de peste hotare. Raportul arată că cele mai mari companii ale lumii nu dezvăluie aproape deloc detalii financiare privind activitățile lor in afara țărilor de origine. 90 din 124 de companii nu dezvăluie taxele pe care le plătesc în țări străine, iar 54 nu pun la dispoziție informații despre câștigurile lor peste hotare.

Detalii ...

Integritatea în mediul de afaceri din România

Obiectivul prezentei cercetari a fost acela de a afla daca la nivelul sectorului economic din Romania se poate vorbi de o preocupare consecventa si consistenta din partea companiilor fata de lupta anticoruptie si dezvoltarea unui culturi a integritatii, si nu doar la nivel declarativ.
In acest sens, a fost selectat un esantion de 631 de companii din 81 de sectoare de activitate (de la industria siderurgica pana la industria farmaceutica, de la sectorul agroalimentar pana la cel de retail ElectroIT s.a.m.d.), care acopera toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Analiza a fost centrata pe modul cum companiile isi dezvolta mecanisme interne de promovare a integritatii. mai precis, daca societatile comerciale din Romania fac din etica si conformitate elementele centrale ale strategiei lor de afaceri.

Integritatea în mediul de afaceri din România

Integritatea in mediul de afaceri


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
Stay Informed