acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
 media  servicii  proiecte  politici si studii  publicatii  centru  training                                      Romana English
acasa > media > evenimente > 2015
media  evenimente     Tipareşte aceasta pagina
24 martie 2015

Confiscarea bunurilor obținute din activități ilicite – perspective europene asupra combaterii infracțiunilor grave –

   
Confiscarea bunurilor obținute din activități ilicite
– perspective europene asupra combaterii infracțiunilor grave –

Bruxelles, 24 martie 2015: a avut loc conferința de prezentare a studiului privind recuperarea prejudiciilor cauzate de corupție și a unui „model ideal” pentru procedurile de confiscare a bunurilor obținute ilicit – un model bazat pe transparență, eficiență și respectarea drepturilor omului. Declarații din conferință:

   
Kalin Slavov
Kalin Slavov
Director executiv - Transparency International Bulgaria

"Suntem aici pentru a prezenta munca a patru chaptere Transparency International: România, Bulgaria, Italia și Biroul UE. Rezultatul principal este așa-numitul model ideal pentru confiscarea bunurilor"

   
Kristalina Georgieva
Kristalina Georgieva
Vice-Președinte - Comisia Europeană

"Existența crimei organizate și a corupției sunt amenințări importante la adresa spațiului comunitar. Aceste amenințări deturnează miliarde de euro, distorsionează competiția și creează canale pentru spălare de bani și pentru comportament politic negativ. Trebuie să răspundem cu politici dure de confiscare. Cetățenii Europei așteaptă de la noi să avem curajul să luăm măsuri"

   
Diana Kovatcheva
Diana Kovatcheva
fost Ministru al Justiției -Transparency International Bulgaria

"Munca Transparency International România, Bulgaria și Italia are la bază premisa Articolului 83 al Tratatului privind Uniunea Europeană – armonizarea standardelor UE. În ciuda diferențelor, propunerea noastră de politici pentru UE, caută să creeze oportunitatea pentru promovarea standardelor commune în urmărirea, sechestrarea și confiscarea bunurilor. Acest aspect este essential pentru transparență, responsabilitatea și respectarea drepturilor omului."

   
Andrey Kovatchev
Andrey Kovatchev
membru -Membru al Președinției Parlamentului European

"Confiscarea bunurilor se pliază pe acțiunea prioritară demarată de Parlamentul European anul trecut. Aceasta este acum în dezbatere privind combaterea evaziunii fiscale. Aspectul cheie este recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești privind urmărirea și sechestrarea bunurilor și recuperarea prejudiciilor cauzate de criminalitate, corupție și evaziune fiscal"

   
Carl Dolan
Carl Dolan
Director -Transparency International Biroul UE

"Acesta este un test pentru puterea Uniunii Europene de a progresa în lupta împotriva corupției"

   
Victor Alistar
Victor Alistar
Director Executiv-Transparency International Romania

"Noua politică urmărește să conecteze punctele între diferite politici UE, cum ar fi combaterea spălării de bani, recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești, lupta împotriva corupției și recuperarea prejudiciilor trans-frontaliere provocate de marea corupții.
Este esențial ca noul mecanism să fie implementat într-o manieră neselectivă. Dat fiind faptul că, potrivit estimărilor Băncii Mondiale, corupția ajunge la 5% din PIB-ul global, ea este cea mai mare „industrie” din lume și din Europa.
Pentru a asigura succesul măsurilor UE pentru reinstalarea justiției sociale și atingerea rezultatelor pozitive pe care le așteaptă cetățenii, până la evaluarea interimară din 2019, este recomandată organizarea unui punct focal și a unui registru unic pentru urmărirea, sechestrarea și confiscarea bunurilor ilicite, dobândite prin corupție, crimă organizată și evaziune fiscală"

   

   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
Stay Informed