acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2015
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
9 martie

Invitație
Lansare campanie de mobilizare civică
16 martie 2015, ora 11.00

Transparency International România are plăcerea să vă invite la conferința de lansare a campaniei:

“Implică-te! Raportează corupția!“

Cetățenii sunt încurajați și sprijiniți să raporteze cazurile de corupție, prin intermediul instrumentelor on-line puse la dispoziție de Centrul de Asistență Legală Anti-Corupție (ALAC).

Conferința de lansare va avea loc luni, 16 martie 2015, ora 11.00, la Hotel Intercontinental, sala Bolero.

La eveniment au confirmat prezența reprezentanți ai unor importante instituții cu rol în combaterea corupției, precum DNA, CSM, DGA, ICCJ, instituții care sprijină demersul TI-România.

Principalele teme care vor fi abordate de către invitați:

  • Instrumente on-line prin care cetăţenii pot sesiza faptele de corupție
  • Rolul ALAC – sprijin pentru cetățeni și mediul de afaceri, sprijin pentru instituţiile abilitate
  • Rolul instituţiilor publice în abordarea investigaţiilor/răspunsurilor cu privire la sesizările cetăţenilor. Prezentarea liniilor de tip TelVerde, dar şi a altor mecanisme de contact aflate la îndemâna cetăţenilor.
  • Modalităţi de colaborare între instituțiile statului și reprezentanții societății civile în beneficiul cetățenilor.

Discuțiile vor fi moderate de dl. Victor Alistar, Director Executiv TI-România.

Campania “Implică-te! Raportează corupția!“ derulată de TI-România își propune să determine opinia publică să ia atitudine și să sesizeze faptele de corupție, indiferent de forma acestora. Raportarea unor astfel de fapte este în interesul fiecăruia dintre noi. Cetățenii care au fost martori sau victime ale unor infracțiuni de corupție, precum și avertizorii de integritate primesc gratuit consiliere în cadrul Centrului Asistență Legală Anti-Corupție.

TI-România vine în sprijinul instituțiilor statului, ajutând cetățenii să formuleze corect și complet sesizările privind cazurile de corupție.

ALAC este un proiect instituţional al reţelei Transparency Internaţional şi funcţionează în cadrul unui departament al Transparency Internaţional România din anul 2003. În prezent, în rețeaua TI sunt 90 astfel de centre, deschise în 60 de țări.

Pentru informații suplimentare și pentru confirmarea participării dvs., vă rugăm să contactați Georgeta Filip, TI-România, la tel: 0737 023 405 sau e-mail: georgeta.filip @ transparency.org.ro. Vă așteptăm cu plăcere.


   TI Romania   contact
  media
Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale