acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2015
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
25 martie

Sistemul de Integritate al Uniunii Europene prezentat în Parlamentul European

PARLAMENTUL EUROPEAN, 26 martie 2015: Biroul de legătură al Transparency International pe lângă Uniunea Europeană va prezenta rezultatele raportului Sistemul de Integritate al Uniunii Europene 2014 în Parlamentul European în audierea comună privind responsabilitatea, transparența și integritatea, organizată de comisiile pentru control bugetar, afaceri juridice, libertăți civile și afaceri constituționale.

Studiul privind Integritatea UE a fost derulat de Biroul de legătură al Transparency International pe lângă UE, în perioada 2013 - 2014. Proiectul aduce o contribuție la lupta pe plan extins împotriva corupției la nivel Comunitar, evaluând riscurile de corupție în 10 instituții UE, examinând reglementările și practicile concepute să prevină neregulile care pot apărea în interiorul acestor entități și evaluând modul în care fiecare instituție încurajează integritatea publică.

Audierea Comună „Către un nivel ridicat de responsabilitate, transparență și integritate în instituțiile UE” este organizat cu scopul principal de a permite o discuție aprofundată la nivelul Parlamentului European despre probleme cruciale privind responsabilitatea, transparența și integritatea instituțiilor Uniunii. De asemenea, vor fi prezentate concluziile cheie ale raportului Transparency International privind „Sistemul de Integritate al Uniunii Europene”, primul studiu comprehensiv despre corupție și riscuri la adresa integrității în organismele UE. (Sursa: Parlamentul European, audieri)

Sistemul de Integritate al Uniunii Europene 2014:

Sumar
Raport [en]

Audierea Comună în Parlamentul European:

Audiere Comună privind responsabilitatea, transparența și integritatea

Programul audierii

Transmisie online a audierii


   TI Romania   contact
  media
Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale