acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
 media  servicii  proiecte  politici si studii  publicatii  centru  training                                    Romana English
acasa > politici si studii > Studii
politici si studii  Studii     Tipareşte aceasta pagina
Studii

TI-Romania – in calitatea sa de filiala nationala a Transparency International – contribuie sau realizează la rândul sau studii, cercetari si analize cu privire la perceptia asupra coruptiei, mecanismele generatoare de coruptie, legislative si institutionale, precum si masura in care sistemul national de integritate din Romania permite dezvoltarea durabila, domnia legii si calitatea vietii. Totodata studiile prezinta rezultatele monitorizarii implementarii legislatiei si a performantelor institutionale relevante pentru combaterea coruptiei.


Studiile la care TI-Romania isi adduce aportul pot fi structurate pe trei categorii majore, astfel:

→ Rapoartele Globale asupra Coruptiei: TI-Romania contribuie anual, alaturi de celelalte filiale nationale, la redactarea acestora, realizand un raport despre felul in care se manifesta, in Romania, coruptia din sectorul vizat de Raportul Global, aratand totodata consecintele imediate pentru acel sector.

→ Rapoartele Nationale asupra Coruptiei: Replica la nivel national a Raportului Global asupra Coruptiei se materializează intr-un raport anual, care vizează analiza succincta a tuturor sectoarelor potential afectate de coruptie, oferind informatii despre ultimele evolutii legislative si institutionale, din aceasta perspectiva.

→ Sistemul National de Integritate – Studiu de Tara: Studiul pentru Romania a fost lansat la sfarsitul anului 2005. Studiul realizeaza o evaluare a sistemul la momentul dat si ofera indicatori pentru masurarea progreselor ulterioare.


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
Stay Informed