acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2015
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
23 aprilie

Summitul Integrității a ajuns la Timișoara

Transparency International România și Griffiths School of Management, cu sprijinul Clubului Rotary, au organizat miercuri, 22 aprilie 2015, la Timișoara, Summitul de Integritate pentru Prosperitate. Evenimentul este parte a inițiativei de promovare la nivel național a integrității ca element cheie al succesului în dezvoltarea mediului public și privat, fiind a trei ediție a Summitului, după cele desfășurate la București și Bistrița.

La evenimentul de la Timișoara au participat personalități marcante din mediul de afaceri și mediul academic. Invitații au prezentat conceptele și valorile care stau la baza unui business de succes, iar ulterior, în cadrul dezbaterilor generale, cei prezenți în sală au dezbătut tematici legate de modul în care poate fi realizată dezvoltarea antreprenorială pe fundamente etice și morale. Prezentăm câteva dintre cele mai importante idei expuse în cadrul Summitului de Integritate pentru Prosperitate.

Marian Popa
Președinte Transparency International România

„Merită să fii integru! Este mai profitabil pentru fiecare dintre noi! Convingerea noastră este că trebuie să facem asocieri între ONG-uri, firme, mediul academic și celelalte structuri. Împreună pot fi realizate lucruri incredibile. Animați de același gând, putem realiza melodia perfectă.”

Radu Marinescu
Group Manager Endava

„Iată care este chestiunea cu integritatea: în spatele PR-ului 'de doi lei', de fapt fractura integrității în țara noastră este tot mai mare. Industria unui oraș nu poate fi mai performantă decât cea mai performantă universitate din regiune.”

Emanuel Țundrea
Lector - Universitatea Emanuel & Membru - European Leadership Forum Steering Committee

„Dacă ai fi invizibil, ai mai fi moral? Trăiește așa încât seara când vii acasă și te uiți în oglindă, cel care se uită la tine înapoi să nu te numească 'un ticălos'. Uitați-vă la cât de mult se fragmentează viața privată de cea publică, iar una dintre sursele primare de deteriorare a integrității o reprezintă această fractură.”

Victor Alistar
Director Executiv Transparency International România

„Noi credem în transparență, în responsabilitate! Responsabilitatea este o atitudine, iar noi ținem la acestea împreună cu solidaritatea, curajul, dreptatea și democrația. Am reușit să implementăm peste 40 de proiecte de politici publice și acte normative. Transparency International a reușit să dezvolte peste 100 de ghiduri și studii anticorupție pentru cetățeni, oameni de afaceri și celelalte structuri. Am reușit să ajungem la peste 10 milioane de cetățeni și nu ne vom opri aici.”

Sebastian Văduva
Decan Griffiths School of Management

"Consider că Summitul de Integritate este o modalitate prin care împreună, cei care cred în excelență și integritate, se pot întâlni și dezbate teme de actualitate. Acesta este un mod prin care putem face o declarație a integrității personale și în viața de business. Această a treia ediție arată faptul că cei care au auzit de Summit au fost receptivi și simt același lucru, simțim și mergem în aceeași direcție, a integrității prin excelență. Ca și model practic va propun conceptul de frugal inovation. În esență, aceasta înseamnă să produci într-o parte a lumii și să vinzi în alta - este interesant faptul că cei care au încercat să aplice această metodă au avut succes. Cu siguranță la celelalte ediții ale Summitului vom intra în amănuntul acestor povești de succes care ne arata că se poate să fii prosper neajungând la compromisuri."


   TI Romania   contact
  media
Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale