Alba Iulia a fost orașul în care a avut loc cea de-a XXIX-a ediție a Summit-ului de integritate pentru prosperitate, în data de 21 martie 2019.

Marian V. Popa (Director Deutsche Bank Global Technology Center România): Este importantă setarea și menținerea unor idealuri realiste și realizabile, vizând un progres treptat, sigur și stabil. În ceea ce privește Indicele de Percepție a Corupției, ținta României trebuie să fie obținerea unui punctaj de 50 de puncte, punctaj care ar încadra țara în topul statelor cu o democrație consolidată.

Georgeta Filip (Specialist relații publice Transparency International România): Transparency International Romania pune accentul pe prevenţie şi soluţii pentru consolidarea integrităţii, prevenirea corupţiei şi remedierea vulnerabilităţilor identificate atât în cadrul instituţiilor publice cât şi în mediul de afaceri.

Dr. Ec. Mihon Simion Iosif (Șef serviciu inspecție fiscală ANAF Alba, profesor asociat la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia): Cu cât o țară este mai educată, cu atât comunitățile sale sunt mai stabile, încurajându-se respectarea drepturilor omului, dreptății sociale și prosperității generale. A fi integru înseamnă să te comporți impecabil atât cu propria persoană, cât și cu ceilalți, fără a aștepta o validare sau un laudatio pentru acest lucru.

Conf. univ. dr. Tamas Szora Attila (Președintele Senatului Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia): România are nevoie de funcționari, oficiali și cetățeni care au caracter integru, etic. Educarea unui astfel de caracter începe din familie și trebuie continuat în sistemul educațional.

Dorin Ioan Rață (Președinte Colegiul Pacienților Timișoara): Integritatea în sistemul medical din România este o responsabilitate a tuturor părților care se intersectează cu acest sistem.


Editia 30 - Summitul pentru Integritate si Prosperitate