Responsabilitatea socială este acea obligaţie morală a unui individ sau a unei instituţii de a acţiona în principal în beneficiul societăţii, pentru a păstra un echilibru între dezvoltarea economică şi bunăstarea societăţii şi a mediului înconjurător.

Existenţa unei responsabilităţi sociale la nivelul instituţiilor publice, având bazele în etică, şi mai ales îndeplinirea acestei responsabilităţi de către acestea, generează un nivel ridicat de încredere în acestea din partea cetăţenilor.

Istoriile saptamanii:

Domnul primar Y are un buget limitat pentru reabilitarea clădirilor. Deşi perfect conştient că şcoala din apropiere este de ani de zile într-o stare deplorabilă, fiind în pericol de prăbuşire , el alege să reabiliteze clădirea primăriei. Primăria era într-o stare decentă, dar edilul rămăsese cu gândul la construcția nouă şi modernă pe care şi-o făcuse primarul din localitatea vecină şi nu dorea să rămână mai prejos. Aşa că modernizează şi reutilează clădirea, îmbrăcând-o în panouri de sticlă. Cât despre şcoală, primarul se gândeşte că o va reabilita anul următor, deoarece dacă a rezistat atâția ani, nu va păți ceva tocmai anul acela. Soarta însă, face ca un cutremur relativ mic să se abată asupra regiunii, la numai o lună după inaugurarea noii primării. Plafonul şcolii, de mult brăzdat de crăpături mari, cedează, bucăți mari de beton prăbuşindu-se în sălile de clasă. Din fericire, cutremurul s-a produs într-o noapte, când şcoala era goală.

Descarca