acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2010
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
15 martie 2010

Comunicat de presa

TRANSPARENCY INTERNATIONAL ROMÂNIA SUSŢINE EXCELENŢA ŞI INTEGRITATEA ÎN PROCESUL ACHIZIŢIILOR PUBLICE

Lansarea sesiunilor gratuite de instruire pe tema integrităţii în procesul de achiziţii publice şi administrarea fondurilor europene

Transparency International România derulează în perioada ianuarie - mai 2010 proiectul Excelenţă şi integritate în procesul achiziţiilor publice derulate din fonduri europene, finanţat de Oficiul de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) prin programul Hercules II.

Proiectul urmăreşte să sporească capacitatea autorităţilor Statelor Membre ale Uniunii Europene de a preveni şi identifica riscurile la corupţie, în toate etapele procesului de achiziţie public, concentrându-se în principal pe achiziţiile efectuate din fonduri europene. Proiectul este coordonat de Secretariatul Transparency International din Berlin şi desfăşurat în parteneriat cu filialele naţionale TI din 10 state membre UE: Bulgaria, Belgia, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Lituania, România, Slovenia şi Slovacia.

În cadrul proiectului, vor fi organizate trei sesiuni de instruire destinate personalului din instituţiile însărcinate cu managementul achiziţiilor publice sau/şi controlul achiziţiilor publice, funcţionarilor publici responsabili pentru dezvoltarea legislaţiei privind achiziţiile publice, personalului din cadrul instituţiilor de control.

Tematica abordată pe parcursul programului de formare vizează integritatea în procesul de achiziţii publice şi în administrarea fondurilor europene. Acestea succed realizării unei analize a nevoilor de formare, care stă la baza adaptării curriculei globale de training şi a toolkit-ului de adresare a vulnerabilităţilor în procesul de achiziţie publică la contextul naţional. Totodată, cursurile sunt concepute în asemenea fel încât să poată oferi formării o dimensiune transnaţională, la acestea participând şi traineri din alte state membre UE.

Mai multe informaţii privind modalitatea de înscriere şi detalii logistice puteţi găsi pe pagina de web a organizaţiei, în secţiunea dedicată proiectului, care se găseşte la adresa: http://www.transparency.org.ro/proiecte/proiecte_in_desfasurare/proiect_5/index.html

Pentru orice informatii suplimentare, vă rugăm contactaţi: dl. Luca Bica, Coordonator de proiect, tel.: 0788 688 563, e-mail: luca.bica@transparency.org.ro.

Monica Măroiu
Transparency International Romania
Coordonator de Proiect


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale