acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2011
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
28 septembrie

Studiu privind transparenta instantelor din Romania

Ziua Internaţională a Dreptului de a şti (International Right to Know Day) a fost stabilită de susţinătorii accesului la informaţie din toată lumea. A fost marcată pentru prima dată pe 28 septembrie 2003, iar 2010 va aduce cu sine cea de-a opta sa celebrare la nivel internaţional. Scopul Right to Know Day este de a atrage atenţia la nivel mondial asupra dreptului fiecărui individ de a avea acces la informaţiile publice.

Transparency International Romania (TI-România) celebrează în anul 2011 Ziua internaţională a Dreptului de a şti prin publicarea unui studiu având ca tema transparenţa instanţelor din Romania. Studiul pune în lumină măsura în care instanţele, chemate să ocrotească dreptul cetăţeanului de a şti, atunci când acesta este îngrădit de celelalte puteri ale statului, răspund la solicitările de informaţii care vizează aspecte ce ţin de administrarea actului de justiţie sau de funcţionarea instanţelor, respectiv măsura în care instanţele însele respectă dispoziţiile a Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Descarca fisierul [PDF]


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale