acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2012
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
6 septembrie

Cu cel mai adânc regret, Transparency International Romania anunță trecerea în veșnicie a unuia dintre cei mai mari metodologi și ideologi ai luptei împotriva corupției a secolului XX și totodată, unul dintre părinții fondatori ai Transparency International, teoreticianul Jeremy Pope. O importantă parte a ceea ce organizația noastră a construit în domeniul combaterii corupției și promovării integrității la toate nivelurile societății a fost clădită pe fundația așezată de Jeremy Pope și cu ajutorul prețioaselor instrumente furnizate de către acesta, cum ar fi Sistemul Național de Integritate .

 
Pornind de la concepte fundamentale cum ar fi echilibrul puterilor în stat sau Teoria Contraputerilor, Jeremy Pope a propus o construcție teoretică amplă, bazată pe implicarea echilibrată a tuturor componentelor statului modern în lupta împotriva corupției. Aceste componente au fost reprezentate, în cadrul Sistemului Național de Integritate, sub forma unor piloni ce susțin statul de drept, calitatea vieții și dezvoltarea durabilă, ele fiind: executivul, societatea civilă, sectorul privat, sectorul public, sistemul juridic, instituțiile de aplicare a legii, mass media, agențiile de monitorizare și parlamentul. Metodele de analiză fundamentate de către Jeremy Pope oferă singurele instrumente de verificare a conformității societăților moderne la sistemul de integritate.

 

Contribuția metodologică deosebită a lui Jeremy Pope s-a bucurat de recunoaștere extinsă, chiar în anul 2011, Uniunea Europeană finanțând evaluarea comprehensivă și comparativă a statelor membre, pornind de la metodele și instrumentele acestui teoretician, ca o analiză a cadrului și condițiilor existente pentru dezvoltarea Programului Stockholm.

Avocat, Comisar pentru Drepturile Omului și apărător redutabil al integrității, responsabilității și democrației, Jeremy Pope a oferit societății civile un exemplu de curaj, perseverență și verticalitate, iar plecarea sa dintre noi trebuie să reprezinte, dincolo de nemăsurata tristețe de a pierde un mentor și un deschizător de drumuri, o provocare de a-i continua misiunea într-un mod care l-ar face să fie mândru de moștenirea lăsată în urmă.


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale