acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2013
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
26 februarie

Comunicat privind poziția reprezentanților societății civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii

Având în vedere situaţia de la CSM privind membri acestei instituţii şi dezbaterile vii pe această temă, din ultima perioadă şi luând în considerare Raportul MCV privind tratarea acestui subiect, Transparency International Romania solicită reprezentanților societății civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii să-și declare public poziția cu privire la deciziile de revocare a celor doi membri ai Consiliului prin Adunările Generale ale instanțelor și să-și motiveze această poziție.

În context, amintim că nici până la acest moment nu a existat precizarea clară și concretă a modului și motivelor pentru care au votat la alegerile din 4 ianuarie 2013.

Aducem în atenţia reprezentanților societăţii civile, membri ai CSM, că ei reprezintă interesele acesteia și că sunt primii obligați la un proces de transparență și de responsabilitate publică. În lipsa unei asemenea abordări în exercitarea mandatului, reprezentarea lor devine una pur formală, dar pe fond, ilegitimă.

Transparency International Romania face apel la reprezentanții mass-media pentru a stimula transparenţa în exercitarea mandatului reprezentanților societății civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, prin întrebări și solicitări directe de explicitare şi motivare a modului de vot în cadrul CSM.

Victor Alistar,
Director executiv
victor.alistar @ transparency.org.ro


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale