Scopul proiectului:

Scopul principal al proiectului este de a imbunatati calitatea jurnalismului de investigatie din presa locală româneascâ.

Rezultatele proiectului:

  • Publicarea monografiilor jurnalismului de investigaţie din presa locală care prezinta factorii de deprofesionalizare ai media locale din Constanta, Iasi, Craiova, Cluj, Galati, Timisoara, Bacau, Oradea, Brasov, Baia Mare, Turnu-Severin, Pitesti;
  • Dezvoltarea unei retele de jurnalisti de investigatie din presa localã;
  • Instruire si dezvoltarea tehnicilor de investigaţie a 12 jurnalişti de presă locală  printr-un exercitiu de investigatie jurnalistica profesionista – desantul1 –adecvata in situatii de criza a independentei institutiilor media locale;
  • Diseminarea rezultatelor printr-o conferintă si prima ediţie a Concursui Naţional de Jurnalism de Investigaţie, care sa promoveze realizarile jurnalistilor de investigatie romani.

Rolul organizaţiei dumneavoastră:

TI-Romania a fost aplicant direct si a coordonat activitatile din proiect. Partenerii TI-Ro în acest proiect au fost: Centrul Român de Jurnalism de Investigaţie şi Agenţia de Monitorizare a Presei – Academia caţavencu.

Costul proiectului:

EUR 70, 479

Finanţatorii proiectului:

UE, Phare Societate Civilă, componenta Mass Media Independentă.