acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2013
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
15 aprilie

Dezbaterea "Crearea unui cadru etic, de integritate și de responsabilitate socială în reglementarea constituțională a autorității judecătorești"

În cadrul seriei de evenimente din cadrul Forumului Constituțional, Transparency International România a organizat dezbaterea privind revizuirea Constituției României, Capitolul ”Autoritatea judecătorească”, care cuprinde două evenimente astfel:

Primul evenimentul a avut loc în data de 12 Aprilie 2013, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului și a avut ca obiectiv stabilirea propunerilor de modificare a Constituției, Capitolul ”Autoritatea judecătorească”, iar al doilea va avea loc în data de 26 aprilie 2013 având ca obiectiv adoptarea modificărilor propuse și fundamentarea teoretică a acestora.

În acest sens, pentru primul eveniment, au fost centralizate propunerile transmise din partea Uniunii Naționale a Judecătorilor, Asociației Procurorilor din România, Asociației Magistraților din România, Baroului București. Centralizarea lor a fost punctul de plecare al discuțiilor din cadrul conferinței consultative ale căror rezultate vor fi înaintate Comisiei de revizuire a Constituției din cadrul Parlamentului României.

Astfel, au fost dezbătute propunerile primite pe Titlul III ”Autoritățile publice” – Capitolul VI ”Autoritatea judecătorească”, dar și cele la adresa altor articole adiacente din Constituție (art.1 alin (5), art. 21 alin (3), art. 23 alin (3) și (4), art. 27 alin (3), art. 28, art. 52 alin (3), art. 72 alin. (2) și alin. (3)).

Ulterior, urmează a fi primite și integrate și propunerile venite din partea profesioniștilor din teritoriu spre a fi discutate la următorul eveniment.

Prin sprijinul partenerilor noștri, dezbaterea a fost transmisă live, pe site-ul www.juridice.ro.

Contacte:
Violeta Defta
violeta.defta @ transparency.org.ro
www.transparency.org.ro
phone: +40 21 317 7170
fax: +40 21 317 7172

forumconstitutional @ apd.ro
www.forumconstitutional2013.ro


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale