BICA

Transparency International Romania organizează miercuri, 07 octombrie 2020, de la ora 10.00, conferinţa de lansare a raportului de cercetare Business Integrity Country Agenda (BICA) în România. Evenimentul va avea loc la sediul Deutsche Bank Global Technology, sala Waterfall, B-dul Dimitrie Pompeiu 6A, Sector 2, Bucureşti. Evenimentul va putea fi de asemenea urmărit online, prin platforma Zoom.

Raportul BICA este primul de acest fel pentru România, fiind realizat pe baza unei metodologii a Transparency International și fundamentat pe cercetarea mai multor surse: legislație, documente oficiale, date statistice primare, precum și interviuri realizate cu experți și reprezentanți din mediul de afaceri, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale.

Raportul de cercetare şi recomandările din cadrul dezbaterilor stau la baza elaborării unei agende de reforme menite să diminueze corupţia în practicile comerciale şi implicit să promoveze integritatea în mediul de afaceri din România.

Proiectul BICA Business Integrity Country Agenda se derulează simultan în România şi Serbia, sub coordonarea Transparency International-Secretariat, cu sediul la Berlin. În România, implementarea este realizată de Transparency International Romania, în perioada ianuarie 2019 – mai 2021.

Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Prin acest tip de cooperare tehnică, finanţatorul are în vedere să întărească capacitatea societăţii civile de a promova integritatea în afaceri la nivel regional.


  Agenda
Data publicare: 06/10/2020