• Cadou pentru Romania, de ziua internationala de lupta impotriva coruptiei

  Mişcarea Transparency International, atât prin Secretariatul Internaţional de la Berlin, cât şi prin filialele naţionale, monitorizează, evaluează şi clasifică statele lumii în baza eforturilor pe care le manifestă în lupta anticorupţie, precum şi a eficienţei acestora. În acelaşi timp, Transparency International sprijină autorităţile naţionale cu privire la prevederea, întărirea şi implementarea măsurilor anticorupţie.

  Romanian
 • Lansarea Indicelui de Perceptie a Coruptiei 2009 - ROMANIA NU MAI INREGISTREAZA PROGRESE IN LUPTA ANTICORUPTIE


  Conform Indicelui de Percepţie a Corupţiei lansat de Transparency International astăzi, 17 noiembrie 2009, România obţine 3,8 puncte din 10, punctaj egal cu cel din anul precedent. Astfel România revine pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, pe care îl dispută cu Bulgaria şi Grecia. În timp ce Bulgaria obţine acelaşi punctaj ca România ca urmare a unei creşteri de 0,2 puncte, Grecia ajunge pe această poziţie în urma pierderii a 0,9 puncte faţă de anul 2008.

  Romanian
 • Statutul Oficiului National al Registrului Comertului trebuie sa respecte atat Constitutia, cat si dreptul comunitar

  Transparency International România, alături de Agenţia de Monitorizare a Presei – Active Watch, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie protestează faţă de aprobarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România 1 şi a legii privind registrul comerţului 2, de căt

  Romanian
 • Clarificările Transparency International Romania cu privire la Raportul National asupra Coruptiei

  Transparency International România, doreşte să aducă unele clarificări de natură metodologică cu privire la punctele din cadrul Raportului Naţional asupra Corupţiei (RNC) care au provocat unele confuzii în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate.

  Astfel, în ceea ce ANI înţelege să numească „dezinformarea opiniei publice”, există concluzii generate de neînţelegerea rigorilor pe care cercetarea le-a impus. Trecem în revistă în continuare doar câteva dintre erorile de înţelegere generate de lectura textului RNC:

  Romanian
 • Lansarea Raportul National asupra Coruptiei 2009

  Transparency International România lansează, miercuri 23 septembrie 2009, Raportul Naţional asupra Corupţiei 2009, publicaţie anuală care expune în mod critic cele mai importante evoluţii legislative, instituţionale şi de politici publice, cu impact asupra corupţiei, din majoritatea sectoarelor, prezentând analitic o sumă de aspecte pozitive şi negative, oferind în acelaşi timp puncte de reper şi posibile soluţii pentru politicile publice din domeniu care au avut rezultate slabe.

  Romanian
 • Scrisoare deschisa catre Consiliul National de Integritate

  Transparency International România (TI-România), consecventă misiunii sale de promovare a sistemului naţional de integritate şi a combaterii corupţiei, a desfăşurat în decursul anilor o serie de programe de promovare a unor bune practici. Printre numeroasele politici publice promovate de TI-România se regăsesc şi înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, concretizată prin apariţia Legii nr.144/2007 şi protecţia avertizorilor de integritate, concretizată prin apariţia Legii nr. 571/2004.

  Romanian

Pages