• Lansare Barometrul Global al Coruptei

  Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, Transparency International Romania vă invită joi, 9 decembrie 2010, ora 9.00 la Conferinţa de Presă în cadrul căreia se prezintă rezultatele Barometrului Global al Corupţiei - 2010.

  Conferinţa de presă va avea loc la sediul Transparency International Romania, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 21, etaj 2.

  Romanian
 • Tinerii pot lupta impotriva coruptiei!

  Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, Transparency International Romania şi Sistemul ONU în România vă invită joi, 9 decembrie 2010, ora 12.00 la Conferinţa de Presă ce marchează finalizarea proiectului Tinerii pot lupta împotriva corupţiei!

  Conferinţa de presă va avea loc la Facultatea de Sociologie, sala 201, Bd. Schitu Măgureanu 9.

  Romanian
 • Tinerii pot lupta impotriva coruptiei

  Transparency International Romania şi Sistemul ONU în România au marcat astăzi, 9 decembrie 2010, Ziua Internaţională Anticorupţie prin angajamentul tinerilor în combaterea acestui flagel.

  Romanian
 • "Ce faceti cu banii nostri?" Anatomii ale costului coruptiei – 2010

  Tema cea mai importantă pentru România este legată de dezvoltarea statului şi creşterea performanței economice, subiect care a cuprins agenda publică predominant în acești ani cu un impact major asupra calității vieții și a politicilor macroeconomice, subiect care nu poate fi abordat în afara transparenței decizionale și a integrității publice.

  Romanian
 • Comunicat de presa - Ziua Internationala Anticoruptie

  Barometrul Global al Corupţiei este lansat anual de Transparency International (TI) şi arată, în comparaţie cu anul trecut, o depreciere a situaţiei în legătură cu experienţele directe ale cetăţenilor cu privire la corupţie. Acestea au evoluat negativ în ultimul an. Dacă în 2009 doar 12% spuneau că au dat mită, în ultimele 12 luni numărul acestora aproape s-a triplat.

  Romanian
 • Camataria– o bomba sociala in conditiile crizei economice

  Pe fondul recentelor evenimente care au pus în discuţie moralitatea şi legalitatea fenomenului cămătăriei (1), Transparency International - România repune în discuţie politicile publice pe care le-a propus pentru prevenirea şi combaterea cămătăriei, ca rezultat al Seminarului "Abordare interdisciplinara a fenomenelor antisociale cu aplicatie speciala aspura camatariei 2006", în lipsa cărora se va ajunge la o depreciere dramatică a calităţii vieţii contribuabililor,

  Romanian
 • Toleranta zero la coruptie in contextul crizei globale

  Berlin, 26 octombrie 2010 – În ciuda faptului că guvernele au investit importante sume de bani pentru a face faţă celor mai stringente probleme la nivel global, de la instabilitatea pieţelor financiare până la schimbarea climatică şi sărăcia, fenomenul corupţiei rămâne un obstacol în realizarea progreselor atât de necesare, aşa cum arată Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC 2010) al Transparency International, ce măsoară percepţia asupra corupţiei, publicat astăzi.

  Romanian
 • Alianta pentru statul de drept

  Referitor la dezbaterea publică declanşată de publicarea recentă a stenogramelor unor convorbirilor telefonice în mass-media, din punctul nostru de vedere,

  într-un stat de drept: 

  Romanian
 • Observatiile Transparency International Romania

  Raportul Comisiei Europene privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, recomandă României şi elaborarea unui nou document strategic privind prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică locală.

  Romanian

Pages