Transparency International Romania şi Sistemul ONU în România au marcat astăzi, 9 decembrie 2010, Ziua Internaţională Anticorupţie prin angajamentul tinerilor în combaterea acestui flagel.

Proiectul Tinerii pot lupta împotriva corupţiei a abordat lupta împotriva corupţiei şi utilizarea instrumentelor anticorupţie printre tineri din mai multe unghiuri: facilitarea unei înţelegeri mai largi şi participări active a studenţilor şi a tinerilor lideri în lupta împotriva corupţiei şi efortul comun de a identifica acele motivaţii care îi pot face să se implice şi să susţină o mai bună guvernare.

Ne-am convins că tinerii din România pot şi vor să lupte pentru o lume mai justă, că înţeleg de ce corupţia le fură viitorul, de ce corupţia îi privează de şanse egale şi de competiţia corectă şi mai ales că este necesar un angajament anticorupţie din partea lor.

Prin acest prim proiect dedicat studenţilor şi tinerilor absolvenţi, TI Romania se angajează să se implice, să educe şi să susţină tinerii, acţionând pentru un climat de integritate care să permită dezvoltarea individuală a viitorilor lideri. Considerăm aceste scopuri o investiţie esenţială pe termen lung în stoparea corupţiei şi suntem conştienţi că schimbarea pe termen lung trebuie să vină dinspre tineri.

Premiul I - MIC GHID ANTICORUPTIE
Daniela-Iuliana Măntărău - Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București

PREMIUL II – CONVENŢIA PRIVIND PREVENIREA ŞI COMBATEREA CORUPŢIEI ÎN 2 PUNCTE
Florina Macovei - Facultatea de Drept, Universitatea Al. I Cuza Iaşi

PREMIUL III – ANGAJAMENTUL ANTICORUPȚIE AL STUDENȚILOR
Ioana Felicia Roşca - Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti

MENŢIUNE – SOCIETATE VS. CRIMINALITATE
Iustina Costea - Facultatea de Drept, Universitatea Al. I Cuza Iaşi

MENŢIUNE – CORUPŢIA "LEGALĂ" 
Raluca Ioana Brătuleanu - Facultatea de Drept, Universitatea Al. I. Cuza

MENŢIUNE – ANTICORRUPTION. PRICELESS? YOU THINK SO? REALLY?
Aurelian Cezar Cherciu - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii,Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu

MENŢIUNE – CORUPȚIA NU ESTE UN DREPT, NOI AVEM ALTE DREPTURI
Georgel Vîlsan - Facultatea de Administraţie Publică, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

MENŢIUNE – MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ
Alexandru Moscu - Facultatea de Drept, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi

MENŢIUNE – TINERII POT LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI
Silviu Mirică - Facultatea de Drept, Universitatea "Danubius" Galaţi

Descarcă broşura 

[pdf]

 

Proiectul a fost iniţiat de Transparency International Romania şi susţinut de Sistemul ONU în România, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti, Universitatea Danubius din Galaţi, ELSA Iaşi, ELSA Bucureşti. Transparency International Romania recunoaşte forţa şi puterea de care tinerii dispun în crearea unei atitudini de intoleranţă faţă de corupţie şi înţelege să acţioneze drept catalizator pentru organizarea acestei forţe pentru a genera schimbarea.


Data publicare: 09/12/2010