Astăzi, 10 octombrie 2019, în cadrul European Week of Regions and Cities, are loc workshopul Societatea civilă contribuie la apropierea dintre cetățeni și Fondurile structurale și de investiții europene.
În prim planul evenimentului este proiectul Pacte de Integritate, Mecanisme de control civil pentru salvgardarea fondurilor europene. Workshopul este moderat de colega noastră, Irina Lonean, coordonator din partea Transparency International Romania al proiectului.

Printre speakeri se numără reprezentanți ai Autorității de Management din regiunea Attica (Grecia), reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Slovenia, Transparency International Slovenia și reprezentanți a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (România).

Workshopul își propune să creeze o atmosferă propice pentru interacțiunea participanților și schimbul de bune practici obținute pe parcursul implementării proiectului. La activitate vor participa și reprezentanți din celelalte țări care dezvoltă proiectul Pacte de Integritate și care vor prezenta perspectivele și experiențele lor în legătură cu tematicile propuse.

Proiectul Pacte de Integritate – Mecanisme de control civil pentru salvgardarea fondurilor europene are scopul de a contribui la reducerea riscurilor de corupție în achizițiile publice prin implementarea unui mecanism de control civil în proiectele finanțate prin fonduri europene. Proiectul este coordonat de Secretariatul Transparency International și implementat în 11 țări ale Uniunii Europene, prin parteneriat cu organizații ale societății civile.

Afla mai mult accesand acest link

Data publicare: 10/10/2019