acasa despre TI Romania oportunitati contact legaturi utile
media           servicii         proiecte         politici si studii publicatii centru training            Romana English
acasa > media > comunicate de presa > 2013
stiri  comunicate de presa     Tipareşte aceasta pagina
11 noiembrie 2013

Lansare: Pact pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc

București – 8 Noiembrie 2013

Transparency International va lansa vineri, 29 Noiembrie 2013, Pactul pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc, în cadrul Conferinței Internaționale pe tema Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity, ce se va desfășura între 27 și 29 Noiembrie la Hotel Intercontinental București.

Documentul punctează standarde de integritate și transparență în afaceri și a fost dezvoltat de Transparency International România împreună cu câteva companii care cunosc foarte bine ce impact poate avea corupția asupra societății în general și sunt conștiente de responsabilitatea lor față de societatea în care își desfășoară activitățile economice.

Companiile care vor alege să semneze acest document în cadrul conferinței finale își asumă misiunea de a contribui la crearea unei culturi de integritate și transparență prin reașezarea și consolidarea sistemului de valori și principii la nivelul societății românești pe următoarele fundamente: Responsabilitatea față de societate, angajați și acționari; Transparența 360º; Dezvoltarea incluzivă; Dezvoltarea durabilă; Onestitatea față de consumatori; Acțiunea colectivă; Atitudinea pro-activă; Conformitatea și complementaritatea; Credibilitatea. De asemenea, prin aderarea la acest pact companiile semnatare își însușesc valorile și principiile enumerate în cadrul Pactului, valori și principii împărtășite de Transparency International România și care reprezintă linii directoare în crearea unui mediu de afaceri integru, transparent și responsabil.

Pactul reprezintă angajamentul individual și colectiv al companiilor membre de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești, eliminarea inegalităților, a corupției, a abuzului de putere și a fraudelor.

Mai mult decât atât, în prima zi a conferinței internaționale pe tema Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity, se vor lansa alte patru pacte adresate mediului academic, societății civile, IMM-urilor și sistemului medical.

Aceste documente au fost elaborate pe parcursul a trei ani în cadrul proiectului POSDRU 63280 „Împreună pentru integritate, responsabilitate socială și dezvoltare durabilă” prin întâlniri de lucru ale grupurilor interesate și prin dezbaterea rezultatelor la nivel regional.

Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment dar și la pact vă rugăm accesați fie: http://www.businessintegrity.ro/conference fie http://www.transparency.org.ro

Persoană de contact
Andra CHIRAC
Asistent organizare evenimente
andra.chirac@transparency.org.ro
www.transparency.org.ro
phone: +40 316 606 010
mob : +40 73 702 3408
fax: +40 316 606 006


   TI Romania   contact
  media
Stay Informed
fiti informati
Stay Informed

Fonduri Structurale - informatie in sprijinul ideii tale