Conferinţă internaţională: Lecţii pe care Ucraina le poate învăţa de la statele UE.

Transparency International Romania a participat joi, 24 octombrie 2019, la conferinţa internaţională având ca temă: Lecţii pe care Ucraina le poate învăţa de la Uniunea Europeană.

Conferinţa a fost organizată în trei paneluri, cu scopul de a găsi soluţii pentru Ucraina, pornind de la experienţa statelor membre ale UE. Temele majore dezbătute au fost: dezvoltare economică, anti-corupţie şi reforme în domeniul judiciar.

În cadrul panelului dedicat reformelor anti-corupţie din Ucraina a fost prezentat raportul de cercetare “Cum să salvăm reformele anti-corupţie din Ucraina (pe baza experienţei din România)”.

Victor Alistar din partea Transparency International Romania a vorbit despre experienţa României în domeniu, despre eficienţa reformelor anti-corupţie la nivel naţional. De altfel, Victor Alistar a participat la elaborarea raportului de cercetare amintit ca peer reviewer.

În cadrul aceluiaşi panel au mai luat cuvântul: Artem Sytnyk, Directorul Biroului Naţional Anti-Corupţie din Ucraina, Vira Mykhailenko, judecător în cadrul Curţii Supreme Anti-Corupţie Ucraina, Alexander Lemenov, fondator al StateWatch.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Construirea punţilor în politica publică: Ucraina”, finanţat de Open Society Institute în colaborare cu OSIFE din cadrul Open Society Foundation.

Mai multe informaţii despre acest eveniment pot fi găsite aici: https://ces.org.ua/en/lessons-from-the-european-union-for-ukraine-economic-development-anti-corruption-and-judicial-reform/


 


 


 


Data publicare: 29/10/2019