Iau Guvernele statelor membre UE în serios protecția avertizorilor de integritate?

- Raport de progres privind transpunerea Directivei UE -

 

Transparency International și Whistleblowing International Network lansează miercuri, 24 martie 2021, Raportul de progres referitor la transpunerea de către statele membre ale Uniunii Europene a Directivei privind protecția avertizorilor de integritate.

Fiind atât parte a echipei de elaborare a Directivei, cât și o puternică voce la nivel internațional, Transparency International a cercetat procesul și progresul transpunerii Directivei în legislația națională în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Acum, cu nouă luni înaintea termenului final de transpunere, TI prezintă cele mai bune practici întâlnite, precum și recomandări cheie menite să ajute statele să aibă un proiect de succes și să se încadreze în timpul pus la dispoziție pentru armonizarea legislației naționale cu Directiva UE.

Transparency International Romania a participat la realizarea Raportului de progres prin transmiterea periodică a datelor cu privire la stadiul lucrărilor guvernamentale în vederea transpunerii Directivei 2019/1937 în legislația din România.

Conferința de lansare a Raportului de progres va alea loc pe platforma Zoom, pe 24 martie 2021, de la 11:00 CET, ora 12:00 în România.

Pentru mai multe informații și pentru a vă confirma participarea, vă rugăm să accesați: https://transparency.eu/event-are-eu-governments-taking-whistleblower-protection-seriously/

 

Transparency International este mișcarea globală a societății civile care se preocupă de combaterea corupției de peste 25 de ani. Alătură-te eforturilor noastre accesând www.transparency.org

În cei peste 20 de ani de activitate, Transparency International Romania a contribuit la înființarea/consolidarea unor instituții publice precum ANI, DGA, DNA; a elaborat peste 40 de politici publice, inclusiv cea privind protecția avertizorilor de integritate. Totodată a elaborat și implementat standarde de etică și integritate pentru sectorul public și mediul de afaceri. Suntem consecvenți principiilor care ne ghidează în activitatea noastră: integritate, imparțialitate, responsabilitate, profesionalism.


Data publicare: 23/03/2021