2015 a însemnat pentru România un an cu multe provocări în domeniul luptei împotriva corupţiei – cu progrese remarcabile în sancţionarea acesteia, dar şi cu tragedii ireparabile produse ca urmare a nepăsării. Şi la nivel global preocupările privind lupta împotriva corupţiei a căpătat nuanţe tot mai vii, de-a lungul anului fiind date publicităţii scandaluri de mare corupţie în ţări din toate părţile globului, care au generat reacţia cetăţenilor.

Pe 27 ianuarie 2016, Transparency International dă publicităţii rezultatele celui mai cunoscut şi mai cuprinzător instrument de măsurare a corupţiei percepute la nivel global - Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC), traducând astfel în cifre toate aceste frământări.

Indicele de Percepţie a Corupţiei este un indice agregat global incluzând până la 12 surse diferite, care captează percepția oamenilor de afaceri și a experților de țară cu privire la nivelul de corupție din sectorul public. IPC a fost realizat pentru prima dată în anul 1995, România fiind inclusă în acest studiu începând cu anul 1997.

Pentru clasamentul mondial al ţărilor, pentru rezultatele României din acest an, comparaţia cu anii anteriori, dar şi ce soluţii propune Transparency International România pentru îmbunătăţirea Indicelui de Percepţie al României, vă invităm să urmăriţi canalele noaste media, miercuri 27 ianuarie, începând cu ora 6:00.


Data publicare: 25/01/2016