Rapoarte de cercetare lansate în luna mai

În luna mai a fost lansată prima ediție a Global Data Barometer, un amplu raport în care sunt analizate informații privind date deschise din 109 țări, având ca puncte centrale patru piloni:

  1. Guvernanță – însemnând analiza politicile publice în vigoare capabile să genereze un ecosistem de date publice de încredere.
  2. Capacitate – însemnând identificarea capacității guvernelor, ale societății civile și din sectorul privat de a colecta, gestiona, partaja și utiliza date deschise.
  3. Disponibilitatea datelor – însemnând evaluarea disponibilității și a deschiderii, precum și caracteristicile seturilor de date publice.
  4. Utilizare și impact – măsura în care datele sunt utilizate pentru a furniza bunuri sociale, pentru a face față provocărilor majore, managementul riscurilor.

Transparency International a fost partener tematic în elaborarea acestui raport, în acest demers fiind cooptată și Transparency International Romania, pentru expertiză la nivel național.

Raportul integral Global Data Barometer 2022 poate fi consultat aici:

Informații complete despre GDP sunt disponibile aici: https://globaldatabarometer.org/

 

Un alt raport lansat în luna mai, la care a luat parte și Transparency International Romania, este o inițiativă a Transparency International derulată la nivel global. Raportul cu titlul: On your Marks, Set… Stop!: Understanding and Ending Sextortion in Sport, a fost prezentat într-o conferință derulată online, în 25 mai 2022. Printre informațiile analizate se numără cazuri din Germania, Mexic, Romania și Zimbabwe. Raportul cuprinde o serie de recomandări atât pentru organizațiile de sport, cât și pentru guverne și societatea civilă.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Transparency International, aici: https://www.transparency.org/en/news/sextortion-sport


 

Data publicare: 25/05/2022