10 aprilie 2019,
Bucureşti
 
Comunicat de presă
Au început sesiunile de training pentru judecători!
 
Transparency International Romania în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România  organizează cursuri de formare în domeniul ajutorului de stat. Sesiunile sunt gratuite şi se adresează unui număr de 100 de judecători, la nivel naţional.
Participanţii au ocazia să îşi îmbunătăţească cunoştinţele pe teme precum: controlul ajutoarelor de stat în UE, rolul instanțelor naționale în materia ajutorului de stat,  aplicarea la nivel public a normelor de concurenţă europene și naționale.
Sesiunile de training sunt împărţite astfel:
  • cursuri dedicate instanţelor în domeniul cauzelor comerciale (judecători de la Tribunale şi Curţi de Apel), vizând aplicarea în regim privat a legii concurenţei şi a reglementărilor privind ajutorul de stat;
  • cursuri dedicate instanţelor de contencios administrativ, privind documente administrative elaborate de autorităţi naţionale cu competenţe în domeniul concurenţei (judecători de la Curţi de Apel, Înalta Curte de Casație și Justiție).
 
Prima sesiune a avut loc la Drobeta Turnu Severin, în perioada 28-29 martie 2019.
Următoarele sunt programate astfel:
  • 11 - 12 aprilie, Iaşi
  • 09 - 10 mai, Timişoara
  • 23 - 25 mai, Băile Felix
  • 06 - 07 iunie, Bucureşti

 Cursurile se derulează în cadrul proiectului Consolidarea rolului instanţelor româneşti în aplicarea legislaţiei privind ajutorul de stat, finanţat de Uniunea Europeană prin Comisia Europeană - Directorate General for Competition şi  implementat de Transparency International Romania în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România (AMR).

Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă rugăm să accesaţi: www.competitionlaw.ro
Informaţii despre activitatea Transparency International România sunt disponibile pe site-ul organizaţiei: www.transparency.org.ro .
 

Data publicare: 10/04/2019